Goed bereikbaar vanuit Nederland, en een geweldig gevarieerd aanbod van landschappen, musea en vertier: dat is nu Duitsland. Van Hamburg in het noorden tot Freiburg im Breisgau in het zuiden, er is altijd wat te doen.

Berlijn

De Duitse hoofdstad ligt op ongeveer 600 autokilometers van Utrecht, maar is ook per trein zeer goed bereikbaar. Gelukkig maar, want Berlijn heeft ontzettend veel te bieden!

Lees meer over Berlijn

Düsseldorf

Een stuk dichterbij ligt de zakenstad Düsseldorf. Hoge kantoorgebouwen kenmerken de stad, die daarnaast een verassend centrum en indrukwekkende uitgaansgelegenheden kent.

Lees meer over Düsseldorf

 

Frankfurt

Frankfurt am Main wordt ook wel Mainhattan genoemd, door de grote hoeveelheid wolkenkrabbers die de stad rijk is. Frankfurt is het financiële centrum van Duitsland, maar heeft absoluut ook een ‘zachte’ zijde.

Lees meer over Frankfurt

Freiburg

In het zuiden van Duitsland, midden in het Zwarte Woud en op nog geen uur rijden van de Zwitserse grens, ligt het prachtige en romantisch aandoende Freiburg im Breisgau. Een echte aanrader!

Lees meer over Freiburg

 

Hamburg

Helemaal in het noorden van Duitsland ligt de havenstad Hamburg. Met 1,7 miljoen inwoners is Hamburg de op-één-na grootste stad van Duitsland, en uitermate geschikt voor shoppingtrips.

Lees meer over Hamburg

Kassel

Op ongeveer 3,5 uur rijden van Utrecht ligt het verassende Kassel. Een stadje met een rijke geschiedenis, waar iedere vijf jaar de wereldberoemde ‘Documenta’ plaatsvindt.

Lees meer over Kassel

 

Keulen

Niet ver van de Nederlandse grens ligt Keulen, een relatief oude stad met net geen miljoen inwoners. Gemakkelijk te bereiken, en geschikt voor zowel winkel- als cultuurliefhebbers.

Lees meer over Keulen

München

Het Beierse München is vooral bekend door de plaatselijke voetbalclub en door de Oktoberfesten. Daarnaast heeft het 800 jaar oude München uiteraard nog veel meer te bieden!

Lees meer over München