Per vliegtuig of boot, of desnoods per trein of auto via Het Kanaal, ben je in no-time in Groot Brittannië. Het is er een uurtje eerder en ze betalen met andere munt, maar als je ziet wat de Britse steden te bieden hebben, is dat geen enkel probleem.

Cardiff

Cardiff, dat in het Welsh Caerdydd heet, is de hoofdstad van Wales. Deze middelgrote havenstad telt ongeveer 320,000 inwoners, werd in de middeleeuwen gesticht. Cardiff Castle is hiervan het belangrijkste bewijs, en tevens een toeristische trekpleister.

Lees meer over Cardiff

Edinburgh

Rondlopen in een gezellig oud stadscentrum, een uniek museum bezoeken, of genieten van een goed glas whisky in een echte pub? Het kan allemaal in Edinburgh, de Schotse hoofdstad, welke bewaakt wordt door het eeuwenoude fort op Castle Rock.

Lees meer over Edinburgh

 

Glasgow

Glasgow is niet de hoofdstad, maar wel de grootste stad van Schotland. De verdeeldheid tussen protestanten en katholieken is nog altijd groot, maar dit komt ook deels door de passie van de -overigens zeer gastvrije- Schotten.

Lees meer over Glasgow

Liverpool

Deze grote Engelse stad was niet alleen de thuishaven van vele schepen, maar ook van de Beatles. Niet voor niets land je -als je per vliegtuig naar Liverpool reist- op John Lennon International Airport.

Lees meer over Liverpool

 

Londen

Londen

Zowel per auto, trein, boot of vliegtuig zit je binnen de kortste keren in deze gigantische stad. De Tower Bridge, Big Ben en Buckingham Palace zijn ideale attracties om te bezichtigen tijdens een bezoek aan Londen.

Lees meer over Londen

Manchester

In het Noord-westen van Engeland ligt de op-één-na grootste stad van Groot Brittannië; Manchester. De stad is voornamelijk bekend door de grote voetbalclubs, maar heeft naast voetbal nog veel meer te bieden.

Lees meer over Manchester