Europa telt vele interessante, historierijke, bruisende en romantische steden. Van Londen en Parijs weet iedereen wel dat het bijzondere steden zijn, maar een aantal minder bekende steden herbergen net zoveel moois!

Boedapest

1. Boedapest (Hongarije)

Boedapest is de hoofdstad van Hongarije, en met ruim 1,7 miljoen inwoners ook de grootste stad in dit land. De rijke geschiedenis is in alle straatjes en steegjes terug te vinden, en de Donau splijt de stad letterlijk in tweeën. Aan de westzijde van deze rivier ligt namelijk het bruisende stadsdeel Pest, terwijl het heuvelachtige en historische Boeda aan de overzijde ligt.
Lees verder over Boedapest

Bratislava

2. Bratislava (Slowakije)

Net als Boedapest ligt ook Bratislava, de hoofdstad van de Slowaakse Republiek, aan de rivier de Donau. Bratislava heeft vele ‘eigenaren’ gehad, van Hongaren tot Turken en Oostenrijkers, wat ook in het stadsbeeld terug is te zien. Met name voor cultuurliefhebbers is Bratislava, dat tot 1919 Presburg heette, dan ook een geweldige stad om te bezoeken.
Lees verder over Bratislava

3. Kassel (Duitsland)

Op zo’n 3,5 uur rijden van Utrecht ligt de Duitse stad Kassel. Deze veelzijdige stad ligt tegen een heuvelrug, en kent een lange geschiedenis. Zo brachten niet alleen de Gebroeders Grimm het grootste deel van hun leven door in Kassel, maar kun je hier ook oude burchten, een voormalig paleis of het grootste stadpark van Europa bezoeken. Voor de shoppers kent Kassel een gezellig stadscentrum.
Lees verder over Kassel

4. Sevilla (Spanje)

Gelegen aan de rivier Guadalquivir, in het zuidelijke regio Andalusië, ligt voormalige culturele hoofdstad Sevilla. Deze stad was het startpunt van de Spaanse kolonisten, wat nog altijd terug te zien is in het stadsbeeld. Zo kent Sevilla bijvoorbeeld het grootste historische centrum van Europa, en telt de stad meerdere paleizen, musea en kathedralen.
Lees verder over Sevilla

5. Brugge (België)

Op nog geen 2,5 uur rijden van Utrecht ligt de oude Vlaamse havenstad Brugge. Het gehele historische centrum is, als middeleeuws stadsdeel, opgenomen op de werelderfgoedlijst van UNESCO. De vele grachten, musea en oude panden trekken jaarlijks vele toeristen, maar toch ontbreekt het toeristische gevoel. Brugge, dat bekend staat om haar goede bieren, is daarom een perfecte stad voor een dagtocht.
Lees verder over Brugge

6. Praag (Tsjechië)

De hoofdstad van Tsjechië biedt werkelijk een schat aan cultuur. Het gehele centrum staat op UNESCO’s lijst met werelderfgoed, en er zijn tientallen eeuwenoude kastelen en burchten in de omgeving te vinden. Maar wie denkt dat Praag stoffig is, heeft het absoluut mis! De stad kent namelijk een bruisend uitgaansleven, telt honderden kleine café’s en restaurants, en lijkt nooit te slapen.
Lees verder over Praag

7. Kopenhagen (Denemarken)

Het vliegtuig brengt je binnen een uur van Amsterdam naar de Deense hoofdstad Kopenhagen. Deze havenstad werd in de middeleeuwen gesticht en was de geboorteplaats van Hans Christian Andersen. Ieder weekend maken duizenden Zweden de overstap per boot of trein naar Kopenhagen vanwege het bruisende nachtleven; er is dus altijd wat te doen!
Lees verder over Kopenhagen

8. Stockholm (Zweden)

De hoofdstad van Zweden ligt in een regio met 24,000 eilanden, aan de oostzijde van het land. Hierdoor is het kleurrijke Stockholm met name in de zomer een heerlijke stad om te vertoeven. Ook mensen die liever land onder hun voeten hebben kunnen zich hier prima vermaken, de stad kent namelijk vele interessante musea en een gezellig uitgaansleven.
Lees verder over Stockholm