Hier begint jouw zoektocht naar het ontdekken van de mooiste steden!

Home > Blog > De Meest Aparte Restaurants van Europa

De Meest Aparte Restaurants van Europa

Als je liever niet in een vreemd hotel logeert, maar van je stedentrip toch een onvergetelijke ervaring wilt maken, kun je er voor kiezen om te lunchen of te dineren in een niet-alledaags restaurant. Hierbij kun je denken aan een restaurant op een toplocatie, maar sommige restaurants zorgen voor een etentje dat écht uniek is. De onderstaande etablissementen mag je, bij een bezoek aan de betreffende stad, absoluut niet zomaar voorbijlopen.

Schwerelos – Hamburg, Duitsland

Ben je bang dat je de ober of serveerster niet verstaat? In Schwerelos, dat ook wel het Achtbaanrestaurant wordt genoemd, heb je daar geen last van. Dit restaurant in Hamburg heeft namelijk geen bedienend personeel, het eten bereikt je tafel via de unieke voedselachtbaan.

In het Zuid-Franse La Valette du Var, niet ver van Marseille, kun je in een vergelijkbaar restaurant dineren. In Le Train Gourmand verschijnt het eten echter niet per achtbaan, maar per trein.


Afbeelding via Schwerelos

Solo Per Due – Vacone, Italië

Als je niet het personeel, maar juist andere gasten graag ontloopt, dan is Solo per Due wellicht het ideale restaurant voor jou. Met slechts één tafel en twee stoelen is dit het kleinste restaurant ter wereld. Een dinertje in dit Solo per Due, dat zo’n 80 kilometer ten noorden van Rome ligt, heeft een vast tarief van 250 euro. Vooraf reserveren is uiteraard noodzakelijk, want het restaurant zit snel vol.


Afbeelding via Solo per Due

Culiair – Locatie naar keuze

Meesterkok Angélique Schmeinck serveert haar gerechten door heel Nederland. Of, eigenlijk, boven heel Nederland. Haar restaurant Culiair runt ze namelijk vanuit een luchtballon, waardoor een schitterend uitzicht tijdens je diner gegarandeerd is. Goedkoop is het niet, want een etentje op hoog niveau kost 395 euro. In de tweede week van januari gaat Culiair overigens internationaal, met dinervluchten boven de Oostenrijkse Alpen.


Afbeelding via Culiair

El Diablo – Lanzarote, Spanje

De heren van Doe Maar zongen ooit over “Dansen op een vulkaan”, maar de koks van El Diablo laten zien dat je ook kunt koken op een vulkaan. In Nationaal Park Timanfaya, op het Canarische Eiland Lanzarote, kun je genieten van een schitterend uitzicht over bijna buitenaardse landschappen en van een lunch met een vulkanisch smaakje.


Afbeelding via Donna

Dans le Noir – Meerdere steden

Hoewel het zéker niet alledaags is, openen op steeds meer plaatsen restaurants zonder interieurverlichting. In deze ‘dining in the dark’ wordt je smaak extra gestimuleerd, doordat je niet kunt zien wat je eet. Met vestigingen in vijf steden (Londen, Parijs, Sint Petersburg, Kiev en New York) heeft Dans le Noir het dineren in het donker geperfectioneerd.


Afbeelding via Javier Lastras

The Clink – Sutton, Engeland

In het Engelse Sutton, iets ten zuiden van Londen, ligt de Highdowngevangenis. Hier maken de gedetineerden geen wasknijpers, maar bereiden ze ontbijt en lunch in Restaurant The Clink. Hiermee worden ze alvast voorbereid en geschoold, waardoor ze na vrijlating een grotere kans op instroming in de maatschappij hebben.

Ook in Butirka in de Russische hoofdstad Moskou en Jailbird (Helsinki) kun je in een gevangenis lunchen of dineren. Hier betreft het echter voormalige gevangenissen, en mag het personeel na sluitingstijd dus gewoon naar huis.


Afbeelding via The Clink

St. Michael – Tallinn, Estland

In alle gerechten op de menukaart van restaurant St. Michael in het Estse Tallinn komt hetzelfde ingrediënt terug: kaas. In dit restaurant wordt namelijk alles bereid met brie, Goudse, camembert of één van de vele andere kaassoorten.

Ben je niet zo dol op kaas? Dan kun je driehonderd meter verderop ook terecht in restaurant Balthasar. Hier zit echter wel een luchtje aan, want in dit restaurant staat niet kaas, maar geurige knoflook centraal.


Afbeelding via St. Michael

Recente artikelen

foto stedentrip

Een levendige herinnering aan je mooiste stedentrips, hoe doe je dat?

Als een echte stedentripper, wil jij de avonturen die jij op jouw stedentripjes beleefd waarschijnlijk zo goed mogelijk vastleggen. Zo kunnen niet alleen jij en jouw partner terugkijken op jullie mooie reizen, maar kun je deze herinneringen ook nog eens doorgeven aan de toekomstige generaties binnen je familie. Maar goed, hoe kun je herinneringen aan jullie stedentrip nou zo levendig mogelijk houden? Het antwoord op deze vraag kun je terugvinden in dit artikel.  Op de foto Natuurlijk neem je je camera mee wanneer je op stedentrip gaat. Dat is eigenlijk bijna regel 1. En wanneer je daar bent, neem je natuurlijk zo veel mogelijk foto’s van wat jij mooi en waardevol vindt. Wanneer jullie weer thuisgekomen zijn, is het tijd om de foto’s uit te zoeken en een mooie selectie te maken. Je kunt hier de leukste foto's van je stedentrip printen, zodat je deze vervolgens kunt samenvoegen in een mooi fotoboek, of bijvoorbeeld los kunt inlijsten. Hang ze verspreid door de kamer heen, of maak een mooie collectie van alle stedentrips die jullie hebben gemaakt. Een waardevol souvenir  Een andere manier om voor altijd herinnerd te worden aan je stedentripjes, is door in elke stad een mooi souvenir te kopen. Denk daarbij aan een leuke collectie van magneten op de koelkast, of aan een mooi sieraad die je weer laat denken aan die mooie tijd die je in die ene stad hebt gehad. Zorg er voor dat je iets koopt dat ook echt de cultuur van de stad die je hebt bezocht meeneemt en laat zien. Dit maakt het souvenir nog passender bij jullie beleving in de stad.  Schrijf over je reis Een tip die een beetje samengaat met de eerste tip die we hebben gegeven, is door te schrijven over je reis. Koop een mooi notitieboek, neem deze mee op vakantie, en gebruik deze daar als dagboek. Schrijf elke dag op wat jullie in de ochtend, avond en middag hebben gedaan en voeg hier de mooiste foto’s aan toe. Zo zullen niet alleen de allermooiste herinneringen je bij blijven staan, maar zal je ook nog eens in detail terug kunnen lezen wat jullie allemaal hebben gedaan en meegemaakt. Levendiger kan haast niet! Met deze tips kun je jouw stedentrips vereeuwigen, zodat jullie er altijd met plezier op terug kunnen kijken en de herinneringen weer opnieuw kunnen beleven. Op naar een nieuw tripje naar een nieuwe stad!

Bekijken
auto stedentrip

Op stedentrip met een elektrische auto? Bereid je reis goed voor!

Wil je een prachtige stad in Europa bezoeken? Met het oog op duurzaamheid is het raadzaam om met je elektrische auto naar de stad te reizen. Veel grote steden lenen zich hier prima voor. Naar onder meer Rome, Wenen, Berlijn en Parijs kun je prima met je elektrische auto rijden. Uiteraard vraagt zo’n reis wel om de nodige voorbereidingen. Volg daarvoor onderstaande tips op. Tip 1: zoek een hotel waar je je auto goed kan parkeren Idealiter wil je je auto veilig parkeren in de betreffende stad. Zoek daarom een hotel waar je je auto goed en veilig kan parkeren. In een ideale situatie beschikt dit hotel dan ook over eigen laadpalen. Als dat inderdaad het geval is, kun je je auto direct bij het hotel ophalen. Wel zo prettig met het oog op de terugreis. Of als je in de buurt van de stad nog een ritje wilt maken. Tip 2: houd het weer in de gaten Wil je in de koude wintermaanden ergens naar toe met je elektrische auto? Besef dan goed dat lagere temperaturen van invloed zijn op de actieradius. Indien het buiten bijvoorbeeld 0 graden Celsius is, is de actieradius significant minder. Voor je komende stedentrip zou je daarom extra goed het weer in de gaten moeten houden. Lijkt het erg koud te worden? Of geven de voorspellingen aan dat het hard gaat waaien? Dergelijke omstandigheden zijn absoluut van invloed op de maximale actieradius. Houd daarom de weersverwachtingen in de gaten en stem je autoreis hier op af. Tip 3: zoek alvast laadstations onderweg uit Hoeveel kilometer is het naar de betreffende stad toe? Op basis van deze afstand kun je berekenen hoe vaak je onderweg je elektrische auto op moet laden. Dit kun je overigens op verschillende manieren doen. Zo kun je kiezen voor een laadstation voor elektrische voertuigen langs de snelweg. Of je kunt kiezen voor een laadstation bij bijvoorbeeld een hotel waar je tijdens je reis overnacht. Stippel in ieder geval je autoreis heel goed uit. Heb je bijvoorbeeld een Tesla of een andere zeer moderne elektrische auto? Dan kun je dit ook grotendeels aan de auto zelf overlaten. In dat geval bepaalt de elektrische auto zelf waar je het beste de auto op kunt laden. Dit levert dus extra veel gemak op. Ook ben je hiermee van een zorgeloze reis verzekerd. Tip 4: pak je koffers slim in Ga je voor een langere tijd naar een andere stad toe? Dan sta je voor de volgende uitdaging: lang niet alle elektrische auto’s hebben een even grote kofferbak. Je zou daarom je koffers slim in moeten pakken. Houd rekening met de beperkte bagageruimte in je elektrische auto. Stem hier vervolgens je koffers op af. Uiteraard is deze tip niet op elke elektrische auto van toepassing. Heb je bijvoorbeeld voor een grote SUV gekozen? Dan kun je ongetwijfeld alle gewenste bagage meenemen. Veel plezier alvast met je komende stedentrip en een goede reis gewenst!

Bekijken